Generelt om html email

Denne artikel er lavet til dem som vil gerne lave en HTML email skabeloner. Denne information handler først og fremmest om hvordan HTML skabeloner generelt virker, da Hero Outbound følger de regler.

Generelt

Det første du skal have i tankerne er at når du laver noget i HTML, så ser det ikke altid ens ud mellem browser. Dette gælder også HTML e-mail skabeloner. Her er det e-mail klienten som modtager e-mailen, samt den browser som bruges, som styrer hvordan din mail ser ud hos slut modtager.

Med at bruge style i din e-mail kode kan du nogenlunde styre hvordan e-mailen ser ud hos modtager. Men aldrig 100%
Hvis du har lært HTML kodning så skal du forberede dig på, at der er begrænsninger når man koder HTML e-mails.

Hvilken HTML skal vi bruge?

Det er ikke vigtigt hvilken slags HTML du bruger i din E-mail skabelon. Modtagerens e-mail klient kommer altid til at oversætte den til det nærmeste HTML. Så brug den HTML kodning du er mest tryg ved.
Der er dog nogle som mener at bruge XHTML har de færreste forskelle mellem doktyper.
Men det er også fint at bruge HTML5. Her kan man få lidt hjælpe til nogle HTML elementer.
https://www.w3schools.com/html/default.asp

Designe din email skabelon

Der er mange online tutorials til hvordan bedst er at lave sin e-mail skabelon, et eksempel er f.eks.
https://webdesign.tutsplus.com/articles/build-an-html-email-template-from-scratch--webdesign-12770

Brug Tables

Der er meget i standard HTML kodning som ikke understøttes i e-mail skabeloner, derfor er den bedste måde at styre hvordan e-mailen ser ud, at bruge Tables.

Inline Styles eller Stylesheets

Den bedste måde at styre dine styles er at lave Inline styles når man laver HTML e-mail. Der er ikke muligt at bruge flere end 1 class.
Det er ikke supporteret at bruge shorthand til f.eks. like font størrelse (i.e. style="font: 8px/14px Arial, sans-serif;”)

Tekst type (Font)

Når du vælger dit font til din e-mail, skal du tænke dig om. Vælg altid en font type som er mest standard i fleste e-mail klienter f.eks:

Arial

Lucida Console

Arial Narrow

Tahoma

Comic Sans MS

Times New Roman

Courier New

Trebuchet MS

Garamond

Verdana

Georgia

Hvis du vælger en font type som ikke er standard i modtagerens klient, ændres font typen, men altid inden for den samme font familie.

Bruger du billeder

Her skal du være meget opmærksom. Du kan ikke henvise til et billede som ligger på din computer, f.eks. c:/user/images/image.jpg. Dette har modtageren ikke adgang til. Den sti som du sætter ind, ville modtager computer også følge på modtagerens computer, og ikke inde billedet.

Du skal sikre at billedet ligger online, så du har en url til linket du kan henvise til. Dette gør at alle modtager har adgang til billedet.

Test e-mail

Test din e-mail skabelon på mindst 3 forskellige e-mail klienter. f.eks. gmail, yahoo and Outlook.

Still need help? Contact Us Contact Us