Predictive dialer

Predictive dialer er et værktøj som ringer flere kald end der er ledige agenter.
Grunden for dette er at reducere ventetiden mellem kald. For at opnå dette går vi udfre at ikke alle kald bliver svaret af emnet og derfor skal vi ikke vente på de kald før agenten kan ringe videre til det næste.
Vi anbefaler minimum 8 agenter på en kampagne som bruger predictive dialer for at øge effektiviteten. Det er muligt med under 8 men så øges der ikke effektiviteten i forhold til power dialer.
Hvordan kan dialeren vide hvilke kald ikke bliver svaret?
Det ved dialeren ikke. Til gengæld holder den styr på historisk data og laver intelligent og velkalkuleret gæt om hvor mange kald den skal lave per ledig agent.
Et simpelt eksempel:
Du har en emnepulje hvor historikken fortæller dialeren at 30% af kaldene bliver ikke svaret
Du har 10 agenter som venter på kald
Dialeren laver en "Dialling factor" der er 30% højere end det antal af ledige agenter, og derfor laver 13 opkald.
Hvad sker hvis flere svarer telefonen end der er ledige agenter?
I disse situationer sker det at emnet får et "Blank call", dvs. de oplever at der er ingen i røret. Denne begivenhed udløser en række handlinger i Hero Outbound:
Dialeren sænker med det samme de antal kald den laver for at forhindre flere blank calls.
Emnet som fik et blank call bliver ringet til først, og en agent tages ud af predictive dialer køen. Dette emne får derfor et kald med det samme fra det samme udgående nummer.
På skærmen hos agenten er der en besked som fortæller agenten at dette emne har lige fået et blank call. Dette giver agenten mulighed for at starte samtalen med noget som "Jeg ved ikke hvad skete med min telefonlinje håber du kan høre mig nu".

Still need help? Contact Us Contact Us